Bubájkoktél elkészítése:
- 3db citrom
- méz vagy cukor
- 1 banán
- 3 kivi
- 1 narancs
- vanílás cukor
- tejszínhab
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
Root vajsör elkészítése:
- 20 gramm vaj
- Root sör (édes, alkoholmentes angol sör)
- kávétejszín
A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük oket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Zabpehely elkészítése:
- egy csésze zabpehely
- fél csésze tej
- pirított mandula (ízlés szerint)
- aszalt sárgabarack (ízlés szerint)
- mazsola
- méz
Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfozök, csipet sót szórok rá, majd fél csésze tejjel surure fozöm. Ízlés szerint cukorral, mézzel édesítem, majd meghintem apróra vágott aszalt sárgabarack- és manduladarabokkal.
Szilvaszósz elkészítése:
- 10-12 érett szilva
- cukor
- fél csésze vörösbor
- fahéj
A szilvát kimagozom. Egy lábosban két evokanál cukrot pirítok. Amikor már szép barna színe van, beleteszem a magozott szilvát. Pár percig párolom, majd felöntöm fél csésze vörösborral (az alkoholtartalom a fozés során elpárolog). Orölt fahéjat szórok rá, ha szükséges, mézzel ízesítem. Ezután összeturmixolom. Sült húsok mellé, vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.
Töklé elkészítése:
- sütotök
- méz
- almalé vagy tej
- orölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütobe egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihulni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis orölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!